Δελτία τύπου

2ος Δρόμος των Ανακτόρων

Αξιολόγηση Χρήστη: 1 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ», η Π.Ε. Ημαθίας, το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας/τμήμα αθλητικό και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, σας προσκαλούν στον 2ο Δρόμο των Ανακτόρων που διεξάγεται για δεύτερη φορά στη Βεργίνα, τις αρχαίες Αιγές, τον τόπο που διάλεξαν οι Μακεδόνες για να ιδρύσουν την πρωτεύουσά τους και εκεί όπου ο Φίλιππος Β΄ έχτισε το λαμπρό του ανάκτορο.


Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία της Βεργίνας.

Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές διαδρομές: μία ορεινή 12 χιλιομέτρων νότια της αρχαίας Ακρόπολης, μια δεύτερη μικρότερη ορεινή διαδρομή 8 χιλιομέτρων στις πλαγιές των Πιερίων, γύρω από το αρχαίο τείχος των Αιγών, καθώς και μια παιδική διαδρομή 1 χιλιομέτρου στα όρια του οικισμού.

Οι ορεινές διαδρομές του αγώνα σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να αναδειχθεί η ιστορικότητα και το φυσικό κάλλος της περιοχής. Αμέσως μετά την έξοδο από το χωριό η διαδρομή διέρχεται δίπλα από την αρχαία Νεκρόπολη και από τμήμα του αρχαίου τείχους των Αιγών. Στο 2,5 χλμ οι συμμετέχοντες αφήνουν δεξιά τον μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου του 15ου αιώνα, ενώ στο 6,4 χλμ διέρχονται δίπλα από την «Πηγή της Ομορφιάς» και από την Ακρόπολη των αρχαίων Αιγών, όπου και διαχωρίζονται οι δύο ορεινές διαδρομές. Η διαδρομή των 12 χλμ ανηφορίζει νότια, ενώ η διαδρομή των 8 χλμ κατηφορίζει βόρεια προς την Ακρόπολη. Στο κατηφορικό τμήμα οι δρομείς των 12 χλμ συναντούν τις πηγές και τα υπολείμματα του αγωγού ύδρευσης του Ανακτόρου. Τέλος και οι δύο διαδρομές συναντιούνται δίπλα στο Ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ και το αρχαίο θέατρο όπου δολοφονήθηκε ο Μακεδόνας βασιλιάς.

Σε μεγάλο τμήμα των διαδρομών του αγώνα, οι συμμετέχοντες θα έχουν πανέμορφη πανοραμική θέα στον κάμπο της Ημαθίας.

Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 12:00 το μεσημέρι. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί επίχρυσο χειροποίητο αναμνηστικό μετάλλιο, ειδικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για τον αγώνα από τον αργυροχρυσοχόο της Βέροιας Γ. Ντόκα.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ιατρική κάλυψη, ενώ τη διαδρομή θα καλύπτουν η διασωστική ομάδα ΕΜΑΚ Καλαμαριάς και η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Βεροίας.

Χορηγός επικοινωνίας του αγώνα είναι η ΕΡΤ3.

Ο αγώνας μας είναι μια υπέροχη ευκαιρία για ανοιξιάτικη εκδρομή στη φιλόξενη Βεργίνα συνδυάζοντας την άσκηση με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Αιγές» www.psverginas.gr.

Σας περιμένουμε στις ιστορικές Αιγές!

Επικοινωνήστε

Πολιτιστικός - Μορφωτικός  Σύλλογος Βεργίνας ''Αιγές''

Βεργίνα Ημαθίας Τ.Κ 59 031 - Τηλ. 6974656021

Email : [email protected]

Φόρμα επικοινωνίας

 

©2020 Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Κατασκευή ιστοσελίδας Τριανταφυλλίδης Χριστόφορος

Search