Η ευρύτερη περιοχή

Η ευρύτερη περιοχή

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Η περιοχή της Βεργίνας βρίσκεται σε ένα ιστορικό και επικοινωνιακό σημείο. Απέχει 70 χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και 14 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας Βέροια. Η πόλη της Νάουσας με το γνωστο για την φυσική ομορφιά του πάρκο του Αγίου Νικολάου απέχει 40 χιλιόμετρα. Στα 40 επίσης χιλιόμετρα βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος της Μίεζας με την σχολή του Αριστοτέλη.

Σε κοντινή επίσης απόσταση βρίσκονται μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι μεγάλου ενδιαφέροντος όπως : Στα 70 χιλιόμετρα η πόλη της Έδεσσας και ο αρχαιολογικός χώρος του Λόγγου, στα 60 χιλιόμετρα η αρχαία Πέλλα, 75 χιλιόμετρα από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στον νομό Πιερίας και 65 χιλιόμετρα από τον αρχαιολογικό χώρο της Αιανής στον νομό Κοζάνης.

Οδικά απέχει 8 χιλιόμετρα από τον κόμβο της Εγνατίας οδού παρέχοντας έτσι εύκολη πρόσβαση και άμεση σύνδεση με το αεροδρόμιο Μακεδονίας καθώς και με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η περιοχή είναι επίσης προσβάσιμη μέσω του επαρχιακού οδικού δικτύου και συνδέει μέσα από πανέμορφες διαδρομές τις παραλίες της Πιερίας, τον Όλυμπο, το μαγευτικό Βέρμιο και τα Πιέρια όρη


Πώς θα έλθετε

Η Βεργίνα βρίσκεται 8 χλμ. νοτιοανατολικά της Βέροιας. Υπάρχει τακτική συγκοινωνία Βεργίνας-Βέροιας. Η Βέροια συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη οδικώς και σιδηροδρομικώς με πυκνά και τακτικά δρομολόγια (ΚΤΕΛ και ΟΣΕ). Επίσης υπάρχει απευθείας σύνδεση της Βέροιας με Αθήνα.

 


Επικοινωνήστε

Πολιτιστικός - Μορφωτικός  Σύλλογος Βεργίνας ''Αιγές''

Βεργίνα Ημαθίας Τ.Κ 59 031 - Τηλ. 6974656021

Email : [email protected]

 

 

©2023 Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Κατασκευή ιστοσελίδας Τριανταφυλλίδης Χριστόφορος

Search