Τα νέα μας

Κοπή Βασιλόπιτας 2020

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Την κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020.

Βραδιά εθελοντών 2020

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Είναι μια συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό και πάνω απ’ όλα στον τόπο μας. Ιδιαίτερα οι άνθρωποι που συνδέονται προσωπικά με μία περιοχή, δρουν εθελοντικά στην κοινότητά τους θέλοντας να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέρος τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συνανθρώπους τους. Έτσι το συμφέρον του συνόλου προέχει έναντι του ατόμου και αναδεικνύονται οι κοινοί στόχοι και τα κοινά οράματα έναντι του προσωπικού συμφέροντος.

Πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, ο εθελοντισμός είναι δείκτης πολιτισμού και το μέσο βελτίωσης της ποιότητας ζωής μιας κοινωνίας. Εθελοντισμός και Πολιτισμός είναι έννοιες αλληλένδετες και συμπληρωματικές, όπου αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης όπως οι Τέχνες, η Παράδοση, η Παιδεία και ο Αθλητισμός -μέσα από ομαδικές ή ατομικές προσπάθειες- εκφράζουν την δημιουργική πλευρά του ανθρώπου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο εθελοντισμός παράγει Πολιτισμό.

Αναγνωρίζοντας την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς τους, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Βεργίνας διοργάνωσε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στο εστιατόριο «Ολυμπιάδα» την Βραδιά Εθελοντών, τιμώντας όλους εκείνους που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των δράσεών του.

Για μία ακόμα φορά, σας ευχαριστούμε που στέκεστε δίπλα μας!

View the embedded image gallery online at:
http://www.psverginas.gr/el/ta-nea-mas#sigProId210db1adfc

Ρογκάτσια – Γουρουνοχαρά 2019

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Μέσα στο γιορτινό κλίμα των ημερών, με κέφι, λεβέντικους χορούς, καλό φαγητό και άφθονο κρασί, πραγματοποιήθηκε την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στη Βεργίνα το παραδοσιακό έθιμο των Ρογκατσίων και της «γουρουνοχαράς». Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θερμή παρόλο το τσουχτερό κρύο και για ακόμα μία φορά έγινε φανερό ότι η Παράδοση μένει ζωντανή όταν η Μνήμη είναι δυνατή!

Από νωρίς το πρωί είχαν στηθεί τα καζάνια για την ετοιμασία του χοιρινού που προσφέρθηκε στον κόσμο μαζί με άλλα εδέσματα και άφθονο κρασί.

Χριστούγεννα στη Βεργίνα 2019

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Μέσα στο γιορτινό κλίμα των ημερών και με χαρούμενη διάθεση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η φετινή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» σε συνεργασία με την Τ.Κ. Βεργίνας, την ΚΕΠΑ του Δ. Βέροιας και την Π.Ε. Ημαθίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2019 μικροί και μεγάλοι γέμισαν την πλατεία του χωριού. Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ιωακείμ Στάθης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Ζησιόπουλος Αντώνιος καλωσόρισαν τον κόσμο και έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη της εκδήλωσης.

Βραδιά Τρίτης Ηλικίας 2019

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Το βράδυ της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου 2019 στο καφέ - εστιατόριο «Αιγές» στη Βεργίνα πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα χαράς και κεφιού η γιορτή της Τρίτης Ηλικίας που οργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ».

Όμορφες εικόνες με χαρούμενα πρόσωπα, ιστορίες και αναμνήσεις, φαγοπότι, αστεία και πειράγματα, τραγούδια και χορούς (με τον Γ. Σκηπητάρη, τον Π. Τουρνά, τον Γ.Μητρόπουλο, τον Θ.Χριστοδουλόπουλο και τον Ιωάν. Καζελίδη) πλημμύρισαν τον χώρο και όλοι οι συμμετέχοντες το γλέντησαν με την καρδιά τους ξεφεύγοντας, έστω και για λίγες ώρες, από την καθημερινότητα.

Λόγω απουσίας του προέδρου κ. Ιωακείμ Στάθη, χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεόδωρος Γκόγκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά των ηλικιωμένων για τις προηγούμενες και τις επερχόμενες γενιές και ευχήθηκε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή την επόμενη χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Βέροιας κ. Αρ. Λαζαρίδης, καθώς και ο δικηγόρος κ. Λάζ. Ιωσηφίδης.

Ιδιαίτερα αισθητή σε όλους ήταν η απουσία του κ. Μενέλαου Τσακιρίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί για λόγους υγείας.

Για τα χρήσιμα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, ο Σύλλογος ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους επαγγελματίες του χωριού μας κ.κ. Αναξαγόρου – Παπχιάνου Ειρήνη (φαρμακείο), Βουλγαροπούλου Παναγιώτα (market), Ζησέκα Νικόλαο (café – restaurant) και Μητρόπουλο Νικόλαο (market).

Θερμές ευχαριστίες επίσης οφείλονται στους μουσικούς κ.κ. Γ. Μητρόπουλο, Π. Τουρνά, Γ. Σκηπητάρη και Θ. Χριστοδουλόπουλο, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην φετινή εκδήλωση τιμώντας κι αυτοί με τον τρόπο τους όλους όσους παρευρέθηκαν σε αυτήν.

Καλή αντάμωση του χρόνου!

View the embedded image gallery online at:
http://www.psverginas.gr/el/ta-nea-mas#sigProIdf2b7fc51e3

Επικοινωνήστε

Πολιτιστικός - Μορφωτικός  Σύλλογος Βεργίνας ''Αιγές''

Βεργίνα Ημαθίας Τ.Κ 59 031 - Τηλ. 6974656021

Email : [email protected]

Φόρμα επικοινωνίας

 

Νέα άρθρα

21 Δεκεμβρίου 2021
©2022 Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Κατασκευή ιστοσελίδας Τριανταφυλλίδης Χριστόφορος

Search