Τα νέα μας

Πρόσκληση - ενημέρωση για τoν καρκίνο του μαστού

Αξιολόγηση Χρήστη: 3 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού ο Σύλλογος Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βέροιας ,πρόκειται να διοργανώσει την Τετάρτη 16/11/2022 και ώρα 5.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Βεργίνας ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και την αυτο –ψηλάφηση.

Εκτός από την ενημέρωση θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης παραπεμπτικού για μαστογραφία, υπέρηχο μαστού και μέτρηση οστικής πυκνότητας.

Είναι σίγουρο ότι η διάγνωση σε πρώιμο στάδιο βοηθά σημαντικά στην πρόγνωση και οι σύγχρονες θεραπείες έχουν βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την επιβίωση και την ποιότητα ζωής των γυναικών με καρκίνο του μαστού, καθότι υπάρχει ζωή και μετά τη διάγνωση…

Όμως, δεν πρέπει να αγνοούμε την ανάγκη να συμπαραστεκόμαστε στις γυναίκες που ασθενούν, υπέστησαν την ταλαιπωρία των ιατρικών παρεμβάσεων, υπέφεραν ψυχικά και σωματικά, αντιμετώπισαν κοινωνικές δυσκολίες και εξαντλήθηκαν οικονομικά.
Ο Σύλλογος καλεί όλες τις γυναίκες και όχι μόνον, να παρευρεθούν στην ενημέρωση που πρόκειται να κάνει κλιμάκιο ειδικών του Κέντρου Υγείας Βέροιας !!!

***Ο τακτικός έλεγχος των μαστών έχει αποδειχθεί κυριολεκτικά σωτήριος, καθώς ο έγκαιρος εντοπισμός μιας κακοήθειας θα επιτρέψει την εφαρμογή της κατάλληλης αγωγής σε ένα στάδιο, κατά το οποίο η ασθένεια είναι ακόμα διαχειρίσιμη και, τελικά, ιάσιμη.

Τα όπλα στη φαρέτρα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι η ψηφιακή μαστογραφία .το υπερηχογράφημα μαστών ,η κλινική εξέταση από ειδικό ιατρό και τέλος η σωστή αυτοεξέταση.

Γνωρίζοντας το σώµα μας και ιδιαίτερα το στήθος μπορούμε να εντοπίσουμε έγκαιρα οποιαδήποτε πιθανή αλλαγή και άμεσα να ενημερώσουμε το γιατρό. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, απλώς να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας στις προληπτικές εξετάσεις και να τις επαναλαμβάνουμε τακτικά, με βάση τις ιατρικές οδηγίες!

 

 

Επικοινωνήστε

Πολιτιστικός - Μορφωτικός  Σύλλογος Βεργίνας ''Αιγές''

Βεργίνα Ημαθίας Τ.Κ 59 031 - Τηλ. 6974656021

Email : [email protected]

 

 

©2024 Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Κατασκευή ιστοσελίδας Τριανταφυλλίδης Χριστόφορος

Search