Τα νέα μας

Μαθήματα ρομποτικής

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η ρομποτική είναι ένας κλάδος της μηχανικής, που έχει ως αντικείμενο τη μελέτη των μηχανών. Ασχολείται με το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη χρήση ρομπότ, καθώς και την επιστήμη των υπολογιστών, τον προγραμματισμό και την τεχνητή νοημοσύνη.

Η ρομποτική όσον αφορά τα παιδιά προσφέρει σημαντικά οφέλη όχι μόνο στις σχολικές τους επιδόσεις αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα της ζωής τους τώρα και αργότερα, ως ενήλικες.

Ο Σύλλογός μας μετά από πρόταση που δέχτηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βεργίνας, πραγματοποίησε με επιτυχία έναν κύκλο μαθημάτων ρομποτικής με εκπαιδευτές-δασκάλους τους : Ιγνάτιο Σαπτσόγλου και Μιχάλη Παντελίδη .

Τα μαθήματα ξεκίνησαν μέσα Νοέμβρη και ολοκληρώθηκαν μέσα στις γιορτές. Στις 28 Δεκεμβρίου 2022 έγινε η παρουσίαση και η βράβευση των μαθητών αφού πρώτα μίλησε ο υπεύθυνος ρομποτικής κ Ιγνάτιος Σαπτσόγλου .
Στη συνέχεια τα παιδιά έστησαν τα ρομποτάκια τους:

1,Ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο
2,Ένα αντισεισμικό κτήριο
3.Ένα όχημα ειδικά κατασκευασμένο και εξοπλισμένο,. ώστε να μπορεί να πηγαίνει σε άλλους πλανήτες
Ήταν μια πολύ όμορφη παρουσίαση με τα παιδιά να νιώθουν ενθουσιασμένα, να δείχνουν ενδιαφέρον για έναν δεύτερο κύκλο μαθημάτων ,καθώς και τη συμμετοχή τους σε ένα διαγωνισμό ρομποτικής που θα γίνει την ερχόμενη Άνοιξη.
Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά στους γονείς(για τη στήριξή τους) καθώς και στους εκπαιδευτές και δασκάλους ρομποτικής. Τα παιδιά που συμμετείχαν στα μαθήματα ρομποτικής ήταν:
Δήμητρα Μπέκα
Παναγιώτης Καραχαρίσης
Νικόλας-Δημήτρης Βενετικίδης
Άγγελος Βενετικίδης
Νίκος Σαββίδης
Μορφέας Σαββίδης
Ιωάννης Λαζόπουλος
Αλέξανδρος Τολίκας

Επικοινωνήστε

Πολιτιστικός - Μορφωτικός  Σύλλογος Βεργίνας ''Αιγές''

Βεργίνα Ημαθίας Τ.Κ 59 031 - Τηλ. 6974656021

Email : [email protected]

 

 

©2023 Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Κατασκευή ιστοσελίδας Τριανταφυλλίδης Χριστόφορος

Search