Τα νέα μας

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΧΕΛΙΔΟΝΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Xθες Κυριακή 12-3-2023 στο Νέο Μουσείο Αιγών πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση "Τα κάλαντα της Χελιδόνας". Τα χελιδονίσματα είναι τραγούδι-κάλαντα που έλεγαν παλιότερα τα παιδιά για τον ερχομό της Άνοιξης.

Η Άνοιξη συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα, σημαντικό γεγονός για τη φύση και τους ανθρώπους. Σε πολλά μέρη υπήρχε το έθιμο τα παιδιά να τραγουδούν τα κάλαντα του Μάρτη και των χελιδονιών. Το συγκεκριμένο τραγούδι έχει διαδοθεί σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και διδάσκεται στα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου ως μέρος των ελληνικών ηθών και εθίμων της πατρίδας μας. Να ευχαριστήσουμε τα παιδιά των πολιτιστικών συλλόγων Βεργίνας, Ξεχασμένης και Κεφαλοχωρίου που συμμετείχαν στην εκδήλωση καθώς και το δάσκαλο Σωτήρη Τσιρογιάννη ο οποίος είχε την ευθύνη όλης της εκδήλωσης. Επίσης τα Δ.Σ. των συλλόγων ,τους γονείς των παιδιών .το Νέο Μουσείο των Αιγών που μας φιλοξένησε, το Σύλλογο φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και την κα Αγγελική Κοτταρίδη( ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΕΦ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ)


Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες και τα βίντεο τον Γιώργο Μαλούτα, τη Γεωργία Διαμαντοπούλου και τη Μαρία Ζησέκα

 

 

Επικοινωνήστε

Πολιτιστικός - Μορφωτικός  Σύλλογος Βεργίνας ''Αιγές''

Βεργίνα Ημαθίας Τ.Κ 59 031 - Τηλ. 6974656021

Email : [email protected]

 

 

©2024 Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Κατασκευή ιστοσελίδας Τριανταφυλλίδης Χριστόφορος

Search