Ιστορικά στοιχεία

Κατάλογος γηγενών κατοίκων από τις Μπάρμπες-Κούτλες (Βεργίνα) πριν την έλευση και εγκατάσταση των προσφύγων στα χωριά περίπου το 1925

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Οικογένεια: Αναγνωστόπουλου Πρόδρομου του Αναστασίου και της Μαρίας με την γυναίκα του Μαρία το γένος Αντωνίου Βαλκάνου και τα παιδιά τους Ειρήνη, Ελισσάβετ, Ελένη, Δροσιά , Ευδοξία, Βασίλειο, Ευανθία και Ολυμπία. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Αναγνωστόπουλου Κωνσταντίνου του Θωμά και της Γιαννούλας με την γυναίκα του Χαμαϊδή το γένος Κωνσταντίνου Παπαστεργίου και τον γιο τους Θωμά. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Βαγγελόπουλου Μέρκου του Αθανάσιου και της Αναστασίας με την γυναίκα του Πανάγιω το γένος ΑντώνηΒαλκάνου(από τα Παλατίτσια) με τα παιδιά τους Αναστασία και Αθανάσιο. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Βαγγελόπουλου Βασιλείου του Αθανασίου και της Αναστασίας με την γυναίκα του Καλλιόπη το γένος Χρήστου Χειμώνα. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: (Γιαννόπουλου)- Τασιόπουλου Προδρόμου του Κωνσταντίνου και της Τσίτσας με την γυναίκα του Ελένη το γένος Αριστείδη Κωστόπουλου(από το Νεόκαστρο). Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Γερακιώτη Μέρκου με την γυναίκα του Μαρία και τον γιό τους Δημήτριο. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Δακόπουλου (Ντάκου) Αντωνίου του Στέργιου και της Αλεξάνδρας με την γυναίκα του Ειρήνη το γένος Εμμανουήλ Ντάλα (από Μελίκη) και τα παιδιά τους Κωνσταντίνο, Γεώργιο, Ευδοξία, Εμμανουήλ, Ελένη και Φρόσω. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Ζησιόπουλου Νικολάου του Γεωργίου και της Ελένης με την γυναίκα του Ελένη το γένος Κωνσταντίνου Κωστόπουλου και τα παιδιά τους Αντώνιο, Πανάγιο, Κωνσταντίνο και Μόρφω. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Ζησέκα Ιωάννη με την γυναίκα του Φωτεινή το γένος Καραλάγκου(από την Βέροια)και τα παιδιά τους Δημήτριο, Νικόλαο, Ελένη, Μαρία και Αντώνη. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Ζησέκα Στέργιου του Ιωάννη και της Φωτεινής με την γυναίκα του Ελισσάβετ το γένος Γεωργίου Μανωλόπουλου και τον γιό τους Σωτήρη . Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Θεοχαρόπουλου Ιωάννη του Ακρίβα και της Καλλιόπης με την γυναίκα του Τριανταφυλλιά το γένος Ιωάννη Πλιάκακαι τα παιδιά τους Πρόδρομο, Μαρία, Αθανάσιο, Σωτήρη και Ευανθία. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Θεοχαρόπουλου Αθανασίου με την γυναίκα του Λεμονιά και τα παιδιά τους Βασίλη, Νικόλαο και Θωμά. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Καραμητσόπουλου Νικολάου του Δημητρίου και της Ανθούλας(γεννήθηκε στην Χαράδρα Ημαθίας) με την γυναίκα του Μαρία το γένος Γεωργίου Μανωλόπουλου. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Κωτσιαρή Βασιλείου του Κωνσταντίνου και της Ελένης με την γυναίκα του Ελένη το γένος Γεωργίου Μητρόπουλου και τα παιδιά τους Σωτήρη, Ηλία, Ολυμπία, Νικόλαο, Δημήτριο, Καλλιόπη, Πηνελόπη και Αντώνιο.Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Κωτσιαρή Γεωργίου με την γυναίκα του Δάφνω και τον γιο τους Μιχαήλ. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Κωτσιόπουλου Στέργιου του Κωνσταντίνου και της Λαζίνας με την γυναίκα του Δέσπω το γένος Αθανασίου Δούκενακαι τα παιδιά τους Θωμά, Αθανάσιο. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Κωτσιόπουλου Κωνσταντίνου του Στέργιου και της Δέσποινας με την γυναίκα του Δάφνω το γένος Αθανάσιου Βαγγελόπουλου και τα παιδιά τους Νικόλαο, Αθανάσιο και Γεώργιο. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Λαζόπουλου Αντωνίου του Λάζαρου και της Δέσποινας με την γυναίκα του Χαϊδω το γένος Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου και τα παιδιά τους Σωτήρη, Νικόλαο, Μόρφω, Χρήστο, Ευάγγελο, Γιαννούλα και Ειρήνη. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Λαζόπουλου Θωμά(Μούλη)του Χρήστου και της Αναστασίας με την γυναίκα του Δροσιά το γένος Θεοχάρη Λιλιόπουλουκαι τα παιδιά τους Αθανάσιο, Πηνελούδα, Σταυρούλα, Κωνσταντίνο, Αλεξάνδρα ,Ολυμπία και Αναστασία. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Λαζόπουλου Ιωάννη του Χρήστου και της Αναστασίας με την γυναίκα του Μαρία το γένος Χρήστου Ξαφέτη και την κόρη τους Πηνελούδα. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Λαζόπουλου Θωμά του Χρήστου και της Λεμονιάς με την γυναίκα του Ελένη το γένος Πρόδρομου Αναγνωστόπουλου και τον γιο τους Χρήστο. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Λαζόπουλου Αντωνίου του Χρήστου και της Λεμονιάς με την γυναίκα του Ελένη το γένος Ιωάννη Ζησέκα. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Λαζόπουλου Μιχαήλ του Λάζαρου και της Δέσπως με την γυναίκα του Γιαννούλα το γένος Βασιλείου Ζησιόπουλου και τα παιδιά τους Ελισάβετ, Κωνσταντίνο, Θωμά, Αθανάσιο, Μαρία και Λάζαρο. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Λιλιόπουλου-Βαγγελόπουλου Θωμά του Αθανασίου και της Αναστασίας με την γυναίκα του Ανθούλα το γένος Αναστάσιου Αναγνωστόπουλου και τα παιδιά τους Σωτήρη και Ευθαλία. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Λιλιόπουλου Δημητρίου του Παναγιώτη και της Χαμαϊδής με την γυναίκα του Ελένη το γένος Αντωνίου Παπαδόπουλου και τα παιδιά τους Πηνελόπη, Νικόλαο, Θωμά, Χαμαϊδή και Γεώργιο. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Μητρόπουλου Ευάγγελου του Γεωργίου και της Δάφνως με την γυναίκα του Φανή το γένος Κωνσταντίνου Δακόπουλου. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Μητρόπουλου Θωμά του Γεωργίου και της Δάφνως με την γυναίκα του Μαρία το γένος Γεωργίου Μπακόπουλου και τον γιό τους Αθανάσιο. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Μητρόπουλου Δημητρίου του Γεωργίου και της Δάφνως με την γυναίκα του Ειρήνη το γένος ΚυπαρίσηΚουμπούρη (από το Νεόκαστρο) και τα παιδιά τους Γεώργιο, Πολυξένη και Γρηγόρη. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Μητρόπουλου Νικόλαου του Γεωργίου και της Δάφνως με την γυναίκα του Ολυμπία το γένος Θωμά Πατσαρά. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Μανωλόπουλου Βασιλείου του Μέρκου και της Χαμαϊδής με την γυναίκα του Ελισάβετ το γένος Γεωργίου Μητρόπουλου και τα παιδιά τους Αντώνιο, Θωμά,Μόρφω, Αναστασία, Δημήτριο, Αθανάσιο και Γεώργιο. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Μανωλόπουλου Γεωργίου με την γυναίκα του Ελένη και τα παιδιά τους Μέρκο και Σωτήρη. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Μαλούτα Αθανασίου του Εμμανουήλ και της Δάφνως με την γυναίκα του Ελένη το γένος Νικολάου Στογιαννόπουλου και τα παιδιά τους Σωτήρη, Νικόλαο και Ολυμπία. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Μαλούτα Θωμά του Εμμανουήλ και της Δάφνως με την γυναίκα του Ειρήνη το γένος Κωνσταντίνου Τασιόπουλου και τα παιδιά τους Ολυμπία , Αναστάσιο και Δάφνω. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Μαλούτα Γεωργίου με την γυναίκα του Ευαγγελία και τον γιο τους Κωνσταντίνο. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Μπλούκα Γεωργίου του Αθανασίου και της Τσίτσας με την γυναίκα του Ειρήνη το γένος Πρόδρομου Αναγνωστόπουλου και τα παιδιά τους Μόρφω και Ευαγγελία. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Νατσιόπουλου Βασιλείου του Κωνσταντίνου και της Αναστασίας με την γυναίκα του Βεργινία το γένος Δημητρίου Τσόπα (από τα Παλατίτσια) και τον γιο τους Αντώνιο. Μετά τον θάνατο της πρώτης γυναίκας του ο Βασίλειος Νατσιόπουλος θα ξαναπαντρευτεί την Χαμαϊδή το γένος Δαλακήρου (από το Πολυδένδρι) με τον γιο τους Κωνσταντίνο. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Ντινόπουλου Ιωάννη με την γυναίκα του Πανάγιω και τα παιδιά του Σωτήρη, Θωμά, Γρηγόρη και Γεώργιο. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Ντόβα Βασιλείου του Παναγιώτη και της Ελισάβετ με καταγωγή από την Μελίκη με την γυναίκα του Σουλτάνα το γένος ΜέρκουΓερακιώτουκαι τον γιο τους Θωμά. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: ΝτιληγιάννηΜέρκου του Ιωάννη και της Πανάγιως με την γυναίκα του Στεργιανή το γένος Κωνσταντίνου Ρούση και την κόρη τους Ευαγγελία. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Παπαστεργίου Κωνσταντίνου του Στέργιου και της Θεμίτσας με την γυναίκα του Μαρία το γένος Κωνσταντίνου Κωτσιαρήκαι τα παιδιά τους Αθανάσιο, Ειρήνη, Σουλτάνα, Χαμαϊδή,Μέρκο και Φωτεινή. Από τις Κούτλες.

Οικογένεια: Παπαστεργίου Γεωργίου του Πρόδρομου και της Χαμαϊδής με την γυναίκα του Ελισάβετ το γένος Μιχαήλ Λαζόπουλου και τα παιδιά τους Ολυμπία, Σουλτάνα και Νικόλαο. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Πιτσιάβα Ευάγγελου του Αντωνίου και της Μαρίας με την γυναίκα του Ελένη το γένος Εμμανουήλ Μαλούτακαι τα παιδιά τους Αντώνιο, Λεμονιά, Αγγελική και Αναστασία. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Πιτσιάβα Φώτη με την γυναίκα του Σμαράγδω και τα παιδιά τους Άγγελο, Ηλία και Σωτήρη. Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Ρουσόπουλου Κωνσταντίνου του Δημητρίου και της Χάϊδως με την γυναίκα του Βάγια το γένος Θεόδωρου Ανδρεόπουλου(από την Σκούλιαρη) και τα παιδιά τους Στεργιανή, Λουλούδα, Αντώνιο, Αθανάσιο, Σωτήριο, Βασίλειο και Θωμά . Από τις Μπάρμπες.

Οικογένεια: Στογιαννόπουλου Βασιλείου του Νικολάου και της Αγγελικής με την γυναίκα του Ευδοξία το γένος Αναστάσιου Τσιπρουλιανούκαι τα παιδιά τους Αντώνιο, Κωνσταντίνο, Ανθία και Σωτήρη. Από τις Μπάρμπες.

* Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και άτομα τα οποία γεννήθηκαν και απεβίωσαν πριν το 1925 , ενώ όσοι είναι γεννημένοι μετά το 1925 δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο.

(έρευνα-κείμενο Αηδονίδη Ι. Χρήστου)

 

Επικοινωνήστε

Πολιτιστικός - Μορφωτικός  Σύλλογος Βεργίνας ''Αιγές''

Βεργίνα Ημαθίας Τ.Κ 59 031 - Τηλ. 6974656021

Email : [email protected]

 

 

©2024 Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Κατασκευή ιστοσελίδας Τριανταφυλλίδης Χριστόφορος

Search