Τα νέα μας

Βραδιά εθελοντών 2020

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Είναι μια συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό και πάνω απ’ όλα στον τόπο μας. Ιδιαίτερα οι άνθρωποι που συνδέονται προσωπικά με μία περιοχή, δρουν εθελοντικά στην κοινότητά τους θέλοντας να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέρος τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συνανθρώπους τους. Έτσι το συμφέρον του συνόλου προέχει έναντι του ατόμου και αναδεικνύονται οι κοινοί στόχοι και τα κοινά οράματα έναντι του προσωπικού συμφέροντος.

Πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, ο εθελοντισμός είναι δείκτης πολιτισμού και το μέσο βελτίωσης της ποιότητας ζωής μιας κοινωνίας. Εθελοντισμός και Πολιτισμός είναι έννοιες αλληλένδετες και συμπληρωματικές, όπου αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης όπως οι Τέχνες, η Παράδοση, η Παιδεία και ο Αθλητισμός -μέσα από ομαδικές ή ατομικές προσπάθειες- εκφράζουν την δημιουργική πλευρά του ανθρώπου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο εθελοντισμός παράγει Πολιτισμό.

Αναγνωρίζοντας την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς τους, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Βεργίνας διοργάνωσε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στο εστιατόριο «Ολυμπιάδα» την Βραδιά Εθελοντών, τιμώντας όλους εκείνους που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των δράσεών του.

Για μία ακόμα φορά, σας ευχαριστούμε που στέκεστε δίπλα μας!

View the embedded image gallery online at:
http://www.psverginas.gr/el/ta-nea-mas/198-2020#sigProId210db1adfc

Επικοινωνήστε

Πολιτιστικός - Μορφωτικός  Σύλλογος Βεργίνας ''Αιγές''

Βεργίνα Ημαθίας Τ.Κ 59 031 - Τηλ. 6974656021

Email : [email protected]

 

 

©2022 Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Κατασκευή ιστοσελίδας Τριανταφυλλίδης Χριστόφορος

Search