Τα νέα μας

Δραστηριότητες των παιδιών του νηπιαγωγείου Βεργίνας

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Τη φετινή σχολική χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος των σχολικών δεξιοτήτων, οι εκπαιδευτικοί με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Βεργίνας ,εντάξανε στις μαθησιακές τους δραστηριότητες τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα ατυχήματα, το περιβάλλον και το διάστημα.

Τα παιδιά απόκτησαν γνώσεις και δεξιότητες ,υιοθέτησαν στάσεις και αξίες, εκφράστηκαν και δημιούργησαν εικαστικές δραστηριότητες καθώς επίσης και «σχετικά» ομαδικά παιχνίδια. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι γνώσεις, οι αξίες και οι δεξιότητες αποτελούν το σημαντικότερο τρίπτυχο της εκπαίδευσης που οδηγεί (ιδανικά) στην ευρύτερη έννοια της παιδείας για έναν άνθρωπο σήμερα. Επίσης η συμμετοχή των παιδιών σε δημιουργικές -καλλιτεχνικές δραστηριότητες, με την κατάλληλη παιδαγωγική αξιοποίηση, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά τόσο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους όσο και στην υποστήριξη της μαθησιακής τους προσπάθειας και της συνολικής τους ανάπτυξης.

Δικαιώματα των παιδιών:
1.Το δικαίωμα για ζωή, δηλαδή, στέγη, φαγητό και γιατρό αν αρρωστήσουν.
2. Το δικαίωμα να είναι ασφαλή, δηλαδή να μην τα κακοποιούν, να μην τα αμελούν, να μην τα εκμεταλλεύονται
3. Το δικαίωμα για εκπαίδευση και παιχνίδι.
4. Το δικαίωμα να σκέφτονται και να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους.

Τα παιδιά μας στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα :ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.
“Αν έστω και ένα παιδί σε κάποια άκρη του κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή από τον πόλεμο, τότε ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρά” έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης, μια ρήση που επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά και δυστυχώς μέχρι και στις μέρες μας…

Τα παιδιά ασχολήθηκαν με το περιβάλλον.
Φροντίζουμε το περιβάλλον με την ανακύκλωση, κομποστοποίηση, μείωση απορριμμάτων, ανταλλαγή και επαναχρησιμοποίηση.

Γνωριμία με το Διάστημα
Ένα θέμα το οποίο πάντα γοητεύει τα παιδιά είναι το σύμπαν!!
Ο ήλιος, τα αστέρια, το φεγγάρι, οι πλανήτες.

Πρόληψη ατυχημάτων
Τα ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στην Ελλάδα. Όταν είναι μικρά, τα παιδιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στα ατυχήματα, γιατί από τη φύση τους είναι γεμάτα περιέργεια και δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου. Είναι επίσης σημαντικό, από την πιο μικρή ηλικία, να τους μάθουμε να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και πως να τους αποφεύγουν. Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, είναι μέσω του Εκπαιδευτικού Συστήματος, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

Προστασία από τον ήλιο
Το καλοκαίρι έφθασε! Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στους κινδύνους που εμπεριέχει η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και στα μέτρα που πρέπει να πάρουμε ώστε ο ήλιος να είναι φίλος μας και όχι εχθρός μας!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς!!

Βόντσα Τριανταφυλλιά, νηπιαγωγός
Ζωγραφοπούλου Αικατερίνη, καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ:
Τσακάλου Αγγελική, νηπιαγωγός

 


 

 

 

Επικοινωνήστε

Πολιτιστικός - Μορφωτικός  Σύλλογος Βεργίνας ''Αιγές''

Βεργίνα Ημαθίας Τ.Κ 59 031 - Τηλ. 6974656021

Email : [email protected]

 

 

©2022 Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Κατασκευή ιστοσελίδας Τριανταφυλλίδης Χριστόφορος

Search